Den indiske delstat Tamil Nadu annoncerer blockchain-infrastrukturplan

Fordelene ved blockchain vil få lande til at vedtage det før eller senere.

Den indiske delstat Tamil Nadu afslører nye teknologiprojekter, herunder en blockchain-infrastruktur, for at skabe lettere regeringsprocesser.

Tamil Nadu-chefminister Edapaddi K. Palaniswami annoncerede Tamil Nadus vedtagelse af en etisk blockchain-politik ifølge The New Indian Express.

Palaniswami annoncerede også, at Tamil Nadu har til hensigt at lancere et projekt for at levere Knowledge Proof Identity-baserede tjenester, der ifølge ministeren vil revolutionere den måde, regeringen leverer sine tjenester til borgerne på.

Projektet vil blive implementeret ved at etablere og udnytte statsfamiliedatabasen (SFDB) og Blockchain Backbone-infrastrukturen. Blockchain-infrastrukturen fungerer som en enkelt sandhedskilde for alle offentlige data og processer. Det kan også bruges til at forestille sig ny regeringsførelse og tilskynde til blockchain-brug i staten.

Ved at lancere Blockchain Backbone-infrastrukturen anerkender staten også behovet for at oprette et forum for at fremme samarbejde mellem industri, nystartede virksomheder og den akademiske verden for at opbygge et økosystem.

Staten Tamil Nadu har efter sigende også vedtaget en etisk politik for kunstig intelligens, der sigter mod at udnytte fordelene ved AI og samtidig holde den sikker og etisk kompatibel med menneskelige værdier. Det vedtog også en politik svarende til cybersikkerhed for at beskytte information og bekæmpe cyberkriminalitet.