Hier is waarom, ondanks de trage prijsbeweging, Bitcoin enorm onstuimig is.

Het vertrouwen van de Bitcoin-belegger is groot, terwijl de beleggers blijven rommelen, zich opstapelen en rommelen.

Sinds het herstel van de dieptepunten van maart heeft bitcoin moeite om zich een weg naar boven te banen. We hebben $10.000 getest – het belangrijke psychologische niveau, alleen om te falen en vast te komen te zitten in een bereik.

Bitcoin weigert een vijfcijferige waarde te bereiken ondanks het feit dat de centrale bank geld in de markt pompt. Deze keer zetten beleggers al het geld in hun bankdeposito’s of pompen ze de aandelenkoersen op, zelfs van de door de bank gestoorde bedrijven.

De bitcoin markt is echter druk bezig met hodling; als zodanig is Rafael Schultze-Kraft, CTO bij crypto-databedrijf Glassnode, „extreem lange termijn bullish“ op ’s werelds toonaangevende digitale valuta die adviseert zich niet te laten afleiden door kortetermijn prijsacties en te kijken naar het grotere plaatje.

Schultze-Kraft deelde ook een reeks grafieken die dit toegenomen hodlinggedrag en investeerdersvertrouwen weergeven, te beginnen met de recordhoeveelheid bitcoin, 61% die in meer dan een jaar niet is ingeschoven. Deze recordhoogte is een duidelijke indicatie dat investeerders anticiperen op een hogere waarde in de toekomst.

Ook heeft 44% van het BTC-aanbod zich niet bewogen in meer dan twee jaar, wat weer in de buurt komt van ATH, en bijna 30% van het aanbod heeft zich niet bewogen in meer dan drie jaar.

De gemiddelde Coin Days Destroyed is sinds de stierenloop van 2017 aan het dalen en bevindt zich momenteel op het laagste niveau sinds 2016 – hoe lager de CDD, hoe meer de hodlers op lange termijn.

Op een vergelijkbare manier is het aantal vernietigde Bitcoin Revolution Binary Coin Days, het aantal dagen per jaar dat er munten werden vernietigd in vergelijking met het historische gemiddelde, nog nooit zo laag geweest als in 2020.

Een andere factor die een hoog vertrouwen van lange termijn bitcoinbeleggers toont is het Reserve Risk, dat op het huidige niveau een aantrekkelijke risico-rendementsverhouding om te investeren aangeeft.

Lange termijn houder MVRV ziet er ook „sterk“ uit, wat meestal onder 1 daalt na langdurige berenmarkten. MVRV long/short diff. cross-overs geven momenten aan waarop gemiddelde korte- en langetermijnhandelaren zich in het winstgebied begeven. Het is meestal een psychologische barrière voor veel handelaren, die vaak FOMO en hebzucht schoppen, volgens Santiment.

Een indicator voor levendigheid die toeneemt als langetermijnhouders hun posities liquideren en afneemt als langetermijnbeleggers zich opstapelen naar HODL, vertoont sinds 2019 een neerwaartse trend.

In feite is het aantal gedumpte en verloren bitcoins sinds het begin van 2019 met 8% gestegen en bedraagt het momenteel meer dan 7,3 miljoen – 40% van het circulerende aanbod van bitcoins.

HODLers zijn dit jaar sterk aan het accumuleren, met slechts 16 dagen waarin de BTC Hodler Net Position Change negatief is geweest.

Bovendien daalt de gemiddelde leeftijd van de aaneengesloten bitcoins sinds 2018 voortdurend, volgens de MSOL-indicator (Median Spent Output Lifespan).

De hoeveelheid bitcoin die op de ketting is verplaatst stagneert sinds 2016, ondanks de groei van het netwerk die volgens Schultze-Kraft „een duidelijke indicatie is van het SoV-verhaal van Bitcoin„, omdat investeerders niet bereid zijn om hun FTK uit te geven.

Aan dit verhaal wordt de bitcoin-snelheid toegevoegd, die meet hoe snel eenheden in het netwerk circuleren. Het is gedaald tot het laagste punt in tien jaar.

Zoals we hebben gemeld, is het bitcoin-saldo op de beurs sinds maart gedaald, wat voor een deel de keuze van de beleggers zou kunnen zijn om hun eigen FTK in bewaring te nemen.

Over het geheel genomen is de markt dus op de lange termijn bullish en het stapelen van sats in afwachting van de volgende grote stierenloop.